Radiator aansluitmateriaal

Radiator aansluiten en monteren

U wilt uw radiator aansluiten of uw radiator vervangen? Bestel snel en eenvoudig het aansluitmateriaal voor uw radiator bij Radiatoraanbiedingen. Wij hebben een breed assortiment radiator aansluitmateriaal. Te denken valt aan radiator kranen, thermostatische kranen, voetventielen, onderblokken, buizen, leidingen, koppelingen en ontluchtingssets. Komt u er niet uit wat u precies nodig heeft voor het aansluiten van de radiator? Neem vrijblijvend contact met ons op en wij helpen u graag verder.

 

 • Laagste prijs garantie
 • Volledige garantie
  10 jaar garantie op radiatoren
 • Achteraf betalen
 • Binnen 1 werkdag bezorgd! *
 • Niet goed geld terug
 • Gratis verzending (NL)

Radiator aansluitmateriaal

Onze radiatoren worden niet standaard voorzien van radiator aansluitmateriaal. Het is dus handig om deze benodigdheden direct mee te bestellen bij uw nieuwe radiator. We kunnen ons voorstellen dat u niet precies weet wat u allemaal nodig heeft. Geen probleem, onze ervaren en deskundige medewerkers helpen u hier graag mee.

Radiator aansluiten, hoe moet dat?

U wilt een radiator aansluiten? Wij hopen u op weg te helpen met onderstaand stappenplan. Let wel op dat dit stappenplan niet voor elke radiator geldt.

 1. Bevestig de radiator aan de muur met beugels. Houd aan de onderkant tenminste 10 cm vrij. Tussen de radiator en de wand dient u 5 cm vrij te houden. Dit is nodig voor een betere luchtcirculatie.
 2. Hang de radiator in de beugels. Het ontluchtingsventiel moet zo worden ingesteld dat dit op het hoogste punt zit. Zorg ervoor dat het ontluchtingsventiel niet zichtbaar is.
 3. Bevestig de ontluchtingskraan.
 4. Bevestig nu de kraan en de afvoerverbinding op de radiator. Het schroefdraad moet in tegengestelde richting met teflontape omwikkeld worden, zodat u geen lekkage krijgt.
 5. Maak nu een aftakking van de ringleiding naar de radiator. Neem hierbij de kortste weg met zo min mogelijk bochten. Bevestig vervolgens deze leiding ook met beugels aan de muur. De maximale afstand van de beugels is 1,2 meter.
 6. Bevestig met behulp van knelfittingen de aanvoer en afvoer aan de verwarming. Draai de moer stevig vast en plaats de knelring over de leiding.
 7. Vul het systeem met water als u alles correct heeft aangesloten. Als de ketel een drukmeter van 1,5 tot 2 bar aangeeft, dan moet u de watertoevoer sluiten.
 8. Ontlucht de radiatoren.
 9. Als de drukmeter nu niet meer een druk van 1,5 tot 2 bar aangeeft, dient u de radiator nog een keer bij te vullen en het systeem te ontluchten.
 10. Bedek de plekken waar de leidingen door de muur komen met een kunststof rozet.

Heeft u vragen over het aansluiten van een radiator? Neem dan gerust contact met ons op.